Bibliotèca A104


         Altre lloc blog.cat – la xarxa de blogs del racócatalà

21 març 2012

Mon segond article de Wikipèdia

Filed under: General @ 18:18

Micvé

Lo Micvé de Montpelhièr

Lo Micvé es un banh ritual utilizat per l’ablucion necessària als rites de puretat dins lo judaïsme.

Practicat dins un bacin d’aiga o banhadoira qu’una persona i se pòsca immergir entièrament. Las règlas que regisson los mikvaot son complèxas e son definidas dins lo tractat omonim de la Michnà. L’aiga (o al mens la primièra quantitat versada dins la cistèrna) non pòt èsser vojada, en consequéncia las aigas de pluèja son generalament las mai utliziadas per inicalizar lo Micvé.

Pòt èsser utilzat, tant pels òmes coma per las dònas. Al jorn d’uèi sonque las dònas an conservada l’obligacion d’utilizar lo Micvé d’un biais ritual sèt jorns aprèp la culminacion de cada cicle menstrual. Qualques òmes an conservat la costuma d’anar al Micvé pas que la velha de Yom Kippur o Jorn del Perdon, mentre que los josieus hassidics lo practican cada jorn.No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Bibliotèca A104   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php