Bibliotèca A104


         Altre lloc blog.cat – la xarxa de blogs del racócatalà

29 Febrer 2012

Qualquas novetats de la Bibliotèca

Filed under: General @ 16:14

Per aquesta dintrada d’aprèp las vacanças de febrièr, i qualquas novetats a la Bibòc que son de notar :

  • Lo mòble de la maquina a cafè

Avèm un  mòble nòu per pausar la maquina a cafè. Es tot blanc, a mai d’una laissa (tres en fach) e pren pas tròp de plaça. En efièch sus l’anciana taula, tot un fatràs i èra esquichat e enmesclat, çò qu’èra pas gaire practic per lavar, eissugar e rengar las tassas e la maquina. Coma aviái a mon garatge aquel mòble que servissiá a pas res, me diguèri : perque pas lo metre a la bibliotèca ? E doncas pendent las vacanças, lo netejèri d’un raj d’aiga amb l’esponga. Puèi lo dissabte de la primièra setmana, lo montèri al primièr estatge del bastiment A amb l’ajuda de ma tanta, lo plaquèri contra la paret, e miracle  ! I anava perfièchament. Daissava pro de plaça per las presas de corrent e los fils electrics mentre que permetiá de pausar aisidament la multi-presa, e tot aquò sens bloquejar lo passatge. Tot aquel trabalh èra pas per pas res. I apondèri de sopalins dels comuns de l’estatge, puèi de sietas en carton, per pas tacar l’objècte en question, e enfin lo torn foguèt jogat. Sus la laissa del dessús i a la maquina, la polvera a cafè, las espongetas e lo petaç per eissugar, sus la laissa del mitan i a las tassas, e sus la del dejós, i a tot çò qu’es en mai : sucre, culhièrs, e sustot pastissons. Los pastissons son los elements mai importants que ne nos podèm pas passar al moment de la beguda del cafè. Bon segur, ara nos cal netejar la maquina e las tassas, mas se cadun o fa liurament a de reng, i aurà pas de problèma. Serà mai economic que de crompar a cada còp un cafè a la cafetariá  ! Aquel mòble a perfièchament sa plaça a la Bibliotèca d’Occitan.

  • Lo pòrta-revistas

Enaussèri los panèls grises del pòrta-revistas per poder pausar los grands libres (Dictionnaire des auteurs occitans de Jean Fourié e Histoire et Anthologie de la littérature occitane) sus la bòstia negra. Coma avèm pas gaire de plaça sul pòrta-revistas, me diguèri que valdriá  melhor ne tornar a sa tòca primièra qu’es – coma son nom l’indica – de portar d’unas revistas. Puslèu que d’i pausar totes los diccionaris qu’avèm costuma d’utilisar cada jorn e qu’obstrusissián l’espaci luire sus la bòstia negra, me semblèri mai judiciós d’i metre La Setmana e Aquò d’aquí que son aital mai aisits de consultar.

  • Wikipedia en occitan

Dempuèi de temps qu’i soscavi, enfin me decidiguèri. Tre ara, biboca104 a un compte utilisator  sus Wikipedia en occitan. I redigiguèri mon primièr article sus l’Eclesiastès qu’es – o me cal confessar – una represa d’un article publicat lo semèstre darrièr sus mon ancian blòg. A l’ora d’uèi Wikipedia es un esplech informatic que se pòt pas desvitar e que, de mon vejaire, los occitans s’i deurián familiarizar mai estrèchament, coma o faguèron los catalans. Per exemple, los estudiants d’occitan poirián copiar/empegar lors devèrs corregits sus wikipedia, aquò fargariá un molonàs d’article, e la mestreja de l’interfàcia de Wikipedia en occitan fariá partida del programa obligatòri de la Licéncia.

 1 Comment »

  1.   La Tanturla — 1 Març 2012 @ 11:36    Respon

    Super lo mòble per la maquina a café! Aüra siam ben organizats!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2019 Bibliotèca A104   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php