Bibliotèca A104


         Altre lloc blog.cat – la xarxa de blogs del racócatalà

25 gener 2012

Classament dels libres de literatura

Filed under: General @ 20:07

Bonjorn a totes.

Dempuèi qu’ai cambiat las laissas de literatura de costat, sembla que podètz rescontrar de dificultats per retrobar los libres que cercatz. Aquò vos fa regretar, de còps, l’ancian classament. Escrivi donc aqueste article per justificar lo nòu recaptament : non es pas per m’amusar e perdre mon temps, ni mai per vos embestiar qu’ai tot escambiat de plaça, tot recaptat, tot borrolat ( e quantas d’oras i ai passadas !). Es tot simplament per ganhar de plaça. E òc, de plaça, perque amb l’ancian classament ne’n aviam pas pro. En linguistica e sustot en literatura contemporanèa, i aviá pas pus d’espaci disponible , çò que, dins una bibliotèca coma la nòstra, es un marrit signe, mai que mai quand sabèm que cada semèstre, i a una pilassa de libres que son à l’espèra per l’etiquetatge, lo catalogatge e lo recaptatge. Doncas, me soi mes dins lo cap de tot bolegar, de provocar una vertadièra revolucion contra l’ancian agençament, mas una revolucion necessària que se contunham coma aquò, anarem drech dins la paret : totes los libres serián forra-borra sus las laissas, los uns amolonats dins un canton suscargat, los autres environats de vuèg. Es vertat, cal se projetar dins lo futur mai pròche per resòlvre tre ara los problèmas que se pausan, e en efièch, los problèmas pausats èran de mai d’una mena. Dempuèi qu’aviam desbagatjat las taulas e lo tablèu del costat de la literatura, èra malaisit de se desplaçar entre las laissas per anar quèrre un libre. Caliá esperar la fin d’un cors per s’i sarrar, èrem esquichats entre las laissas e las cadièras, i aviá gaire de plaça per s’abaissar. Tot aquò s’apondiá ja a d’ancians problèmas impossibles de reglar : d’aquel costat la prigondor de las laissas es mendre que la d’en fàcia, çò qu’es problematic pels libres amples, se ne volèm metre los exemplaris en mai dins una segonda rengada en darrièr de la primièra. Puèi l’avètz probablament remarcat, mancan d’unas entalhas a las laissas del dessús, çò que fa que podèm pas abaissar las pòstas e los libres del dessús son alara completament inaccessibles sens escala. Confrontat a totes aqueles elements, ai pres la decision de cambiar lo canton de literatura de costat, n’assumi la plena e entièra responsabilitat. I a çaquelà de rasons de pensar qu’aquel recaptament serà mai pertinent, mai practic e judiciós per l’avenidor. En efièch, i aviá de pòstas de fustas que servissián a pas res e que prenián de plaça, val melhor se ne servir per i metre de libres !  E puèi d’aquel costat las laissas son mai prigondas e sustot avèm d’espaci per nos desplaçar e mai per nos assetar davant tot en agafant un libre. Evidentament i a mens de nautor entre cada laissa, çò que m’obliga a classar en partida los obratges segon lor talha. Ai tanben contunhat de destacar los autors importants e ai mantengut un simple classament alfabetic pels libres que demòran. Coma un polit dessenh val mièlhs qu’un long discors, vos ai fach aquel tablèu per plan comprene la novèla reparticion de las laissas de literatura :

1 Libre tròp grand Exemplari en doble Exemplari en doble Libre tròp grand Revista : Lo Gai Saber Revista : Lo Gai Saber Revista : Lenga e País + Jorn
2 Antologia Literatura Contemporanèa : Pichòt Libre A→B Pichòt Libre BODON→C Pichòt Libre D→J Pichòt Libre LAFONT→L Pichòt Libre M→ROQUETA Ives Pichòt Libre  ROQUETA Ives→V
3 Catalòg Literatura Occitana d’Ancian Regim Literatura del sègle XIX Autor destacat : ALLIER, BEC, BRUN, CAMPRÓS, CASANOVA, DELÈRIS, ESPIEUT, FORÊT, GARDY, GAYRAUD Autor destacat : LAFONT Autor destacat : MANCIET, MINIUSSI, MOLINIÈR, NELLI, PELADAN, PECOT, PONS, PESSAMESSA Autor destacat : ROQUETA I., M., SURRE-GARCIA, VERNET
4 Istòria de la Literatura Literatura Contemporanèa A→Z
5 MISTRAL : Estudis critics
6 MISTRAL : Òbras complètas Literatura Contemporanèa : Provençal mistralenc Contes

Las Laissas de literatura dins la Bibliotèca A 104, vaquí lo títol del tablèu

Vos prometi que tre qu’aurai de temps, metrai d’etiquetas nòvas sus las laissas per saber quin es lo canton de cadun. Mas me cal d’en primièr desempegar las ancianas e trobar un mejan d’etiquetar las laissas sens gastar la fusta de las laissa e sosqui (las metre sus las vitras ? sabi pas encara). Segur, i a pas de classament perfièch e definitiu e soi totjorn prèst a i porgir de modificacions s’aquò pòt melhorar l’ensems. Coma a vosautres, m’agradariá un classament quasi-especificament alfabetic. Simplament, cal economisar de plaça pels libres a venir e mai que mai pensar al bibliotecari que vendrà aprèp ieu.No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Bibliotèca A104   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php